Odjel za geotehniku

Svaki projekt koji uključuje geotehnička mjerenja ima svoje izazove kao što su loši geološki uvjeti, izgrađeni objekti u zoni utjecaja gradnje, itd.

Za uspješno upravljanje i kontrolu svih geotehničkih izazova, rano otkrivanje i upozoravanje na svako nepredviđeno ponašanje geotehničkih objekata (pomaci na objektu u izgradnji, ponašanje okolnog terena i svih građevina u zoni utjecaja) je obavezno.

Prilikom odabira odgovarajućih geotehničkih instrumenata potrebno je voditi računa o općim uvjetima za ugradnju i mogućnosti prikupljanja mjernih podataka te obimu geotehničkih mjerenja, njihovoj zahtjevanoj točnosti i frekvenciji.

Geodata Projekt d.o.o., osim što Vam pomaže u odabiru ispravnih instrumenata, također, zajedno sa matičnom firmom Geodata ZT nudi širok spektar instrumenata iz vlastite proizvodnje ili poznatih proizvođača, programsku podršku za obradu i vizualizaciju podataka te baze podataka koje prikupljaju, vizualiziraju i alarmiraju u stvarnom vremenu.

Zahvaljujući mehaničkoj i elektroničkoj proizvodnji i razvoju, u mogućnosti smo fleksibilno reagirati na zahtjeve kupaca i posebne izazove.

Nudimo cjelovita rješenja iz jednog izvora!

Naše usluge i proizvodi u osnovi pokrivaju slijedeća područja i vrste primjene:

  • Mjerenja aksijalnih pomaka u bušotini: štapni ekstenzometar i magnetski ekstenzometar
  • Mjerenja lateralnih pomaka u bušotini: manualni i automatski inklinometri
  • Mjerenja pomaka pukotina i spojeva na objektima: mjerno ravnalo (crackmeter)
  • Mjerenja nagiba i horizontalnih pomaka objekta: klinometar (tiltmeter)
  • Mjerenja nivoa i tlaka vode u buštotinama: piezometer
  • Temperaturna mjerenja
  • Vremensko praćenje promjene sile u sidrima – kontrola nosivosti: geotehnička i štapna sidra
  • Mjerenje naprezanja u različitim tipovima konstrukcija i elementima konstrukcija: Strain Gauges
  • Praćenje promjene totalnih naprezanja u tlu (npr. pritisci ispod temelja visokih građevina), stijeni, betonu (npr. unutar tunelske obloge): tlačne ćelije

Geodata Projekt - Odjel za geotehniku

Kontakt

Ukoliko usluga koju tražite nije navedena te za sva dodatna pitanja i posebne aplikacije javite nam se putem e-maila ili broja telefona navedenog na početnoj stranici – rado ćemo vam savjetovati!

Naše stručno osoblje pratit će vas kroz cijeli proces praćenja.

Savjetujemo Vas kod odabira i planiranja koncepta mjerenja, a također možemo u potpunosti preuzeti izgradnju i ugradnju mjernih sustava ili Vas podržati tijekom kritičnih faza. Naš asortiman usluga uključuje i obavljanje mjerenja ili obuku vašeg osoblja.